ត្របែកជាផ្លែឈើដែលមានរសជាតិជូរអែមដ៏ពេញនិយម សម្រាប់ប្រជាជន ខ្មែរ វៀតណាម ថៃ ទទួលទានកម្សាន្តអារម្មណ៍ ដោយតែងតែជ្រលក់ជាមួយអំបិលបុកម្ទេស ប៉ុន្តែការទទួលទាននោះ មិនត្រឹមតែមានរសជាតិឆ្ងាញ់មាត់ប៉ុណ្ណោះទេ តែថែមទាំងផ្តល់សារប្រយោជន៍ដល់សុខភាពដោយមិនដឹងខ្លួន ។
ផ្លែត្របែកស្រស់មានពណ៌ខៀវខ្ចី រសជាតិជូរអែម សាច់ខាងក្នុងរបស់វា ពិតជាធ្វើជាអាហារបញ្ចុះទម្ងន់បាន ។ ត្របែកមានវីតាមីនច្រើនជាងក្រូចពោធិសាត់ដល់ទៅ ៨ ដង ។ បើកាលណាពិសាត្របែកស្រស់ត្រឹមតែមួយផ្លែ នឹងបានទទួលវីតាមីន C ច្រើនគ្រប់គ្រាន់សម្រាប់សេចក្តីត្រូវការរបស់សារពាង្គកាយ ។
វីតាមីន C នៅក្នុងផ្លែត្របែកនេះ មានតួនាទីសំខាន់ណាស់ សម្រាប់ធ្វើអោយ ពណ៌សម្បុរស្បែកស្រស់ថ្លា ព្រោះវាជាសារធាតុពិសេសសម្រាប់ការផលិតកូឡាហ្សែន (Collagen) ដើម្បីទ្រទ្រង់ស្បែក និងជាលិកាផ្សេងៗ នៅក្នុងរាងកាយអោយរឹងមាំ ។
ក្រៅពីនេះត្របែកដែលទុំនឹងក្លាយទៅជាថ្នាំបញ្ចុះបានយ៉ាងស័ក្តិសិទ្ធិ ។




Post a Comment